Op stap met de herder

Let op: Dit evenement is geweest.
19 mei 2019

Op de Loenermark loopt de enige schaapskudde van Geldersch Landschap & Kasteelen. De schapen gaan dagelijks met de herder de heide op en zorgen voor het onderhoud van de heide. Vandaag breng je samen met de herder en zijn honden de kudde van 250 dieren vanaf de schaapskooi naar de heide. Tijdens deze tocht kun je de herder aan het werk zien; je hoort zijn commando’s aan de honden en ziet wat voor een geweldige hulp de honden voor hem zijn. Na een uur wandelen komen we aan op de heide waar de dieren meteen beginnen te grazen. Hier kun je even rustig van de kudde genieten. Ook heeft de herder hier tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Daarna loop je samen met de boswachter via een mooie route terug naar de parkeerplaats. Reserveren is niet nodig.
 
Tijd: start om 9.30 uur. Duur: ca. 4 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 p.p., kinderen donateurs 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: neem zelf lunch en drinken mee voor onderweg.
Startlocatie: vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld).
Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.
Informatie: Chris Holtslag, tel. 0313-653113 of John Buitenhuis, tel. 06-46256260.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Locatie

Loenermark

Meer info