Moeflonexpeditie

Let op: Dit evenement is geweest.
19 oktober 2019

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het stuifzand en het heidegebied levend en dynamisch. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien. De reden daarvoor is dat de moeflon zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuilhoudt. Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland. De boswachter neemt je mee op zoek naar de moeflons en vertelt je het een en ander over dit bijzondere dier. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 7.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro p.p op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerking: stilte tijdens de tocht is noodzakelijk.
Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Routebeschrijving: Langs de Wekeromseweg staan in beide richtingen geelgroene borden van het Geldersch Landschap en Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg. Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom gekomen: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info