Middeleeuws Bewoond

Let op: Dit evenement is geweest.
20 mei 2018 - 21 mei 2018

Tijdens de Pinksterdagen op 20 en 21 mei is kasteel Ammersoyen weer bewoond zoals in de middeleeuwen!

Twee dagen logeert de hertog van Gelre met zijn hele hof in het Gelderse kasteel. Het jaar 1400 herleeft. In en om het kasteel bruist het van de activiteiten en er is een uitgebreid programma voor kinderen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Boordevol programma

De hertog arriveert op Ammersoyen in een stoet paarden en wordt aangekondigd door bazuinblazers en herauten; een prachtig tafereel. Hij heeft zijn hele hofhouding meegenomen! In en om het kasteel kom je tientallen middeleeuwse personages tegen en de vertrekken van het kasteel zijn weer bewoond zoals in de middeleeuwen.

Er is een kampement met keukens en manschappen, een valkenier met roofvogels, zwaardvechters, een markt met vele ambachten zoals een smid en een pottenbakker,  theatervoorstellingen, live muziek, dans en nog veel meer!

Kinderen kunnen allerlei spellen en een speurtocht doen, pijl en boogschieten en deelnemen aan een heuse kinderveldslag. Tussen alle activiteiten door kun je met een hapje en een drankje genieten van de sfeervolle omgeving.

Jonkvrouwen en ridders

Beleef dit jaar ook van dichtbij hoe kinderen in de middeleeuwen werden opgeleid tot ridder of jonkvrouw. Doorlopend in het programma kun je de lessen bekijken; van borduren en bandweven tot zingen, zwaardvechten en sterrenkunde.

Datum: zondag 20 en maandag 21 mei (1e en 2e Pinksterdag)

Aanvang: 11.00 – 17.00 uur

Entree*: met e-ticket: € 8,50, aan de kassa: € 9,50, kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Koop hier uw kaartje voor 1e Pinksterdag

Koop hier uw kaartje voor 2e Pinksterdag

* De Museumkaart, donateurspas van GLK en kortingsacties zijn niet geldig tijdens dit evenement.

* Met uw entreekaartje kunt u zowel het festivalterrein als het kasteel bezoeken.

* Met de aanschaf van entreekaarten voor dit evenement steunt u het werk van stichting Geldersch Landschap & Kasteelen en de instandhouding en openstelling van kasteel Ammersoyen. 

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Kijk voor meer informatie op de website van het evenement: www.middeleeuwsammersoyen.nl

Informatie: tel. (073) 594 95 82 of ammersoyen@glk.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info