Lentekriebels

Let op: Dit evenement is geweest.
8 april 2017

In de aanloop naar de lente roert maart nog steeds zijn staart. Met het weer kan het dan ook alle kanten op, ook op het Wekeromse Zand. Maar dat maakt niet uit, want bij elk weertype laat het Wekeromse Zand zijn wilde schoonheid zien. Geniet van de mooie vergezichten over de heide, ervaar hoe het zand rond stuift, hoor hoe het hout kraakt in het bos. Met een beetje geluk zien we de moeflons die hier hun leefgebied hebben. En misschien vinden we de raven op hun schuilplaats. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2 à 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: wandelen door dit terrein vraagt een redelijke conditie. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling minder geschikt.
Startlocatie: vanaf de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen.  Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06-51966359.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

 

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info