Landgoedwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
31 augustus 2019

De geschiedenis van landgoed Hoekelum gaat terug tot de 14de eeuw. Op de plek van het huidige kasteel stond destijds een houten jachthuis. Het landgoed heeft een lange staat van dienst en is in bezit geweest van diverse families. Na verschillende verbouwingen kreeg het kasteel in 1914 zijn huidige vorm. Ook is er een heuse ijskelder, die nu dienst doet als overwinterplek voor de vleermuizen. Er valt veel te vertellen over het terrein rondom het kasteel. De boswachter neemt je graag mee en vertelt over de geschiedenis van de vroegere bewoners en hun dagelijkse leven. Wil je alvast een voorproefje, kijk dan op zaterdagavond 24 augustus naar “De Schatkist van Gelderland” op Omroep Gelderland. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats aan de noordzijde van Landgoed Hoekelum, Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom (let op: parkeerplaats bij het kasteel, niet bij de kaasboerderij).
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.
Betaling: via Ideal, door te klikken op de onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

 

 

Locatie

Landgoed Hoekelum

Meer info