Lammetjesdag

Let op: Dit evenement is geweest.
11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018 organiseren wij weer onze jaarlijkse lammetjesdag bij schaapskooi ‘De Loenermark’ in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn (Gelderland). Er zijn dan zo’n 250 schapen en 180 lammetjes te bewonderen. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter. Tevens verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten, eten en drinken.

Het programma

 • 10.30 - 16.00 uur: lammetjes kijken, hutten bouwen, op de foto als schaap of schaapherder, diverse kramen.
 • 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 uur: demonstraties schapen drijven
 • 11.30 - 15.30 uur: ponyritjes (€ 2,00)
 • 11.00 - 15.30 uur: optredens jachthoornblazers
 • 11.30 en 13.30 uur: excursie met de boswachter, start vanaf de promotiewagen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Duur: 1,5 uur. (€ 5,00 p.p., 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis). Reserveren is niet nodig.

Entree:

Parkeren kost € 5,00 per auto (ter plekke contant betalen, geen pin aanwezig!). De inkomsten worden gebruikt om de kosten van het evenement te dekken.

Wandelaars en fietsers hebben gratis toegang.

Opmerkingen:

 • Er is op de schaapsweide geen internetbereik, waardoor pinnen niet mogelijk is. Neem voldoende contant geld mee.
 • Neem bij regenachtig weer een paraplu mee of trek regenkleding aan. Neem bij mooi weer een picknickkleed mee.
 • Trek regenlaarzen aan of schoenen die vies mogen worden.
 • Honden kunnen mee, mits aangelijnd.
 • Bij droog weer is de schaapsweide ook geschikt voor rolstoelgebruikers, bij regenachtig weer wordt de grond te zacht.
 • Vooraf aanmelden voor dit evenement is niet nodig, ook niet als u met een groep komt.

Nieuw:
In de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen van onze Lammetjesdag dusdanig gestegen dat het evenement te stressvol is geworden voor de schapen en lammeren. Uit oogpunt van dierenwelzijn mag u daarom vanaf Lammetjesdag 2018 niet meer als bezoeker tussen de dieren. De schapen en lammeren zijn vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi. Ook wordt er geen schapenvoer meer verkocht. Wij hopen op uw begrip.

Adres:
Droefakkers, Loenen (deze ca. 3 km afrijden).
Routebeschrijving: Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen leiden u naar de parkeerplaats bij de schaapskooi. Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292ov.nl of bel 0900-9292.

Informatie:
Nicole Burgers, tel. 06 53 269 547. 

 

Locatie

Loenermark

Meer info