Klavecimbel concert

Let op: Dit evenement is geweest.
30 september 2017

Dit concert is geannuleerd!

Zaterdag 30 september speelt klavecinist Johan Brouwer een concert op kasteel Ammersoyen. Hij bespeelt dan een kopie van een 17e eeuws Frans klavecimbel, gebouwd door de vermaarde Engelse klavecimbelbouwer David Rubio naar een instrument uit 1681 van Antoine Vaudry.

Het programma ‘Bach en de Franse Barok’ bevat muziek van Louis en François Couperin, Jacques de Chamonbonnières, Jean-Henri d’Anglebert, Georg Böhm en Johann Sebastian Bach.

Johan Brouwer studeerde orgel en muziektheorie aan het Gronings Conservatorium daarna klavecimbel aan het Amsterdams Conservatorium. Na zijn solistenexamen vervolgde hij zijn studie bij de wereldvermaarde klavecinist Gustav Leonhardt en volgde masterclassen bij Jos van Immerseel, Ton Koopman en René Saorgin. Hij speelde concerten in Engeland, Zweden, Portugal, Frankrijk en Duitsland en er verschenen diverse CD’s. o.a één met zijn klavecimbelverzameling met instrumenten van David Rubio en na de renovatie van de instrumenten door Cornelis Bom verschenen er o.a een opname van zijn Italiaanse klavecimbel, samen met het beroemde orgelpositief van Arp Schnitger uit Nieuw-Scheemda, daarna een CD ingespeeld op zijn Franse instrument naar Pacal Taskin (5*) en in 2016 een CD gespeeld op zijn kopie naar Antoine Vaudry (1681)

Bekijk alvast een filmpje van de laatste CD (2016)

Datum: zaterdag 30 september

Tijd: 20.00 tot 21.10 uur (geen pauze), de taveerne is geopend vanaf 19.00 uur

Entree: € 20,00 p.p., t/m 18 jaar: €15,00

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via onderstaande link.

Dit concert is geannuleerd

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: tel. (073) 594 95 82 of ammersoyen@glk.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info