Kinderrondleiding

Let op: Dit evenement is geweest.
7 augustus 2019

Huis Verwolde in Laren bij Lochem werd 200 jaar bewoond door één adellijke familie. Het huis is nog steeds ingericht alsof de baron en barones er elk ogenblik weer kunnen terugkeren. Tijdens een speciale kinderrondleiding word je meegenomen door de butler of gouvernante van het huis. Zij laten je de mooiste kamers zien, vertellen over de vroegere bewoners en hoe het was om te werken op dit bijzondere landgoed. In de kinderkamer zie je met welk speelgoed er vroeger werd gespeeld en hoeveel dat verschilt met nu. Misschien hoor je ook nog wel wat geheimen!

Na de rondgang is er nog tijd om zelf het onderhuis te bekijken. Hier vind je audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en kun je een kijkje nemen in de keuken. Zo kun je zelf ervaren hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.

Reserveren verplicht in verband met beperkt aantal beschikbare kaarten. Alleen mogelijk voor kinderen met een museumkaart.  Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Extra informatie:
Ouders gaan niet mee met de rondleiding, zij kunnen eventueel aansluiten bij een van de reguliere rondleidingen op het hele uur of genieten van een kop koffie of thee in onze theeschenkerij.

Op stap met de butler
woensdag 7 augustus van 14.30 – 15.30 uur (tot 17.00 uur onderhuis te bezichtigen)
Online ticket reserveren

Op stap met gouvernante
zaterdag 17 augustus van 14.30 – 15.30 uur (tot 17.00 uur onderhuis te bezichtigen)
Online ticket reserveren
 

Locatie

Huis Verwolde

Meer info