Jachthondenproeven

Let op: Dit evenement is geweest.
19 augustus 2017

Voor de vierde maal worden jacht­honden­proeven gehouden op de terreinen rond het kasteel. Welke jachthond brengt de opdrachten het beste ten uitvoer, en welke hond sleept de ‘wisseltrofee kasteel Doorwerth’ in de wacht? 

Jachthonden
Kleine puppies kunnen niet zomaar jachthond worden! Ze moeten een goed instinct hebben plus uithoudingsvermogen en intelligentie. Ze moeten geen koudwatervrees hebben, tegen het geluid van een schot kunnen en niet te veel janken… Om een jonge hond klaar te stomen voor de jacht worden op veel plaatsen hondentrainingen georganiseerd door de KNJV en rashondenverenigingen. Deze trainingen worden afgesloten met proeven van bekwaamheid, examens, waarbij de honden hun vaardig­heden moeten laten zien: bijvoorbeeld aangelijnd en los volgen, apporteer­werk, zich op afstand laten dirigeren en een sleepspoor volgen.

Proeven van bekwaamheid
De organisatie van de jachthondenproeven ligt in handen van de jachthonden­groepen Zutphen, Groenlo en Terborg, onder leiding van coördinator en keurmeester Raymond Starink en met medewerking van Geldersch Landschap en Kasteelen. Er worden zo’n 80 jachthonden met hun baas verwacht. Zij gaan op voor het C-, B- of A diploma.

Wisseltrofee
Dit jaar wordt voor het eerst de "Wisseltrofee kasteel Doorwerth" uitgereikt aan de hond met het hoogst behaalde diploma, die jonger is dan 24 maanden.

Datum: zaterdag 19 augustus
Aanvang proeven: 8:00-16:15 uur. Tot 13.00 uur worden de C- en B-onderdelen uitgevoerd. Om 14.00 uur volgt de dirigeerproef en tot slot het sleepspoor.
Kosten: Het buitenterrein is gratis te bezoeken.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Tip: Bezoek ook het museum in kasteel Doorwerth.
Entree museum: € 9,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders.

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info