Historische Wandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
7 september 2019

De wandeling gaat niet door omdat deze samenvalt met de Airbornwandeltocht in Oosterbeek. We verwelkomen je graag bij één van onze andere excursies op 7 september in de Sysselt, Bruggelen of De Dellen.

De landgoederen Zilverberg en Oorsprong zijn mooie gevarieerde gebieden met bossen, akkers en waterpartijen. Je kunt hier heerlijk wandelen en er valt bovendien veel over deze landgoederen te vertellen. De boswachter neemt je graag mee voor een reis door de tijd.
Weet je bijvoorbeeld waar het vroegere landhuis van de Zilverberg heeft gestaan? Of dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? Wist je dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek heeft gestaan? En wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En heb je al eens een kijkje genomen bij het, onlangs gerestaureerde, historische zwembad? Of bij het vroegere landhuis? Tijdens de wandeling besteedt de boswachter aandacht aan al deze onderwerpen. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2 à 2,5 uur. Afstand: 5-7 km.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats langs de Rijn bij Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785.
Informatie: Job Laan, tel. 06-83179965 of Jaap Uijthof, tel. 06 44043707.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Oorsprong

Meer info