Historische dansen

Let op: Dit evenement is geweest.
21 oktober 2018

Op 21 oktober 2018 zullen de “Wolves’ Grove Regency Dancers” vier dansdemonstraties geven in de Oranjerie van Huis Verwolde. U kunt daar om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 plaatsnemen en genieten van de dansen die uitgevoerd worden in prachtige historische kostuums.

Dansen was een belangrijk tijdverdrijf in vroeger tijden. Tijdens het dansen, op een openbaar bal of tijdens een feestelijke gelegenheid in huiselijke kring, konden mensen elkaar ontmoeten. Een familie van stand had behalve een gouvernante ook vaak een muziekleraar in dienst, en tevens een dansleraar, die de kinderen al van jongs af aan de fijne kneepjes van het dansen bijbracht. Voor de jonge dames was de dans het moment om even te ontsnappen aan de chaperonne en het was ook het moment om net iets dichter bij die ene mooie jongeman te zijn, sterker nog hem zelfs aan te kunnen en mogen aanraken. Slechts van korte duur, want de etiquette schreef voor dat je slechts één dans met dezelfde danspartner mocht dansen op een bal. Op die manier kon je wel met zoveel mogelijk jonge mensen kennis maken.

U zult tijdens de demonstraties van de “Wolves’Grove Regency Dancers” zien dat de dansen, in onze moderne ogen, verre van lijfelijk zijn. Maar voor die periode was het vastpakken van een gehandschoende hand al het summum van intimiteit in het openbaar!

Reserveren is niet noodzakelijk en is op basis van vrije plaatsen.

Locatie

Huis Verwolde

Meer info