Het middeleeuwse leven

Let op: Dit evenement is geweest.
10 december 2017

In samenwerking met de Brediusstichting organiseren wij een tweetal lezingen met als onderwerp: Het leven van vrouwen en kinderen in de middeleeuwen

Eeuwenlang leven wij al met het beeld van de ‘donkere Middeleeuwen’. Vaak worden de termen ‘middeleeuws’ of ‘feodaal’ gebruikt om een verwerpelijke toestand uit te drukken. Dit beeld is niet nieuw, maar ons nagelaten door de humanisten in de Renaissance die van mening waren dat de periode tussen de Romeinse tijd en hun eigen, nieuwe tijd, een periode was van duisternis, verval, onwetendheid en barbarij. Wij verlaten in deze cursus dit eeuwenoude stereotype en bekijken hoe boeiend de Middeleeuwen in werkelijkheid waren.

Op zondag 10 december neemt Drs. Georgine Weertman u mee naar de middeleeuwen. Zij zal het het leven van vrouwen en kinderen in de middeleeuwen bespreken geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal De lezingen duren beide  ca 1,5 uur met korte pauze . De deelnemers ontvangen vooraf uitgebreide hand-outs met hoofdpunten en aanvullingen.

Voor het uitgebreide programma klik hier

Datum: Zondag 10 december

Tijd: 10.45 -16.00 uur 

Entree: deelname voor gehele dag € 30,- , inclusief koffie, thee en lunch.

Reserveren:  brediusstichting@hetnet.nl

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen  

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info