Heidebustocht

Let op: Dit evenement is geweest.
24 augustus 2019

De heidebustocht is al volgeboekt, reserveren is helaas niet meer mogelijk.

Ga met de boswachters op stap langs (hopelijk bloeiende) heidevelden op het zuidelijk deel van de Veluwe. De bus vertrekt vanaf NS-station Velp en koerst na het passeren van kasteel Rosendael richting de heide. Een mooie, kronkelende weg leidt ons over de Posbank naar Eerbeek. Daar drinken we koffie, bezoeken we de oliemolen en zien we het Huis te Eerbeek. Op de Loenermark ontmoeten we de herder met zijn schaapskudde. Via Beekbergen rijden we naar landgoed Het Spelderholt waar we, met uitzicht op het monumentale huis van de stichter van dit landgoed, genieten van de lunch. De bus vervolgt zijn weg door landgoed Bruggelen en rijdt via het Orderbos in Apeldoorn naar Hoog Soeren. Vanaf daar slingeren we door de heidevelden, steken we de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort over en rijden we via Hoog Buurlo naar Hoenderloo. Na een hapje en een drankje bij Buitenlust gaan we langs Nationaal Park De Hoge Veluwe op richting Arnhem. Via een mooie route langs onder meer huis Zypendaal eindigen we weer in Velp. 

Tijd: start om 9.10 uur vanaf NS-station Velp (na aankomst van de stoptrein uit Arnhem), einde om ca. 17.00 uur.
Deelname: € 55,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap en Kasteelen € 49,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: Tijdens de bustocht wordt een paar keer in– en uitgestapt en worden (korte) stukken gelopen. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel. 
Informatie: Harro Frieling, tel. 06 51382111 (geen reserveringen)
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Indien u niet met ideal kunt betalen, reserveren via (026)3552555

 

 

Locaties

Orderbos

Meer info

Kasteel Rosendael

Meer info

Huis te Eerbeek

Meer info