Griekse Volksmuziek

Let op: Dit evenement is geweest.
15 januari 2017

De Brediusstichting organiseert op kasteel Hernen: Griekse Volksmuziek, Wat komt daar allemaal bij luisteren?een muzikaal omlijste presentatie door Michiel Koperdraat.


Griekse volksmuziek is geen eenduidig begrip. Griekenland is enorm groot als je het land bekijkt vanuit het perspectief van de verschillende muziekstijlen. Er zijn allerlei regionale stijlen, de dhimotiká, die enorm van elkaar verschillen, niet alleen door hun ontstaansgeschiedenis, maar ook door het gebruik van voor een bepaalde streek kenmerkende instrumenten. Muziek van het eiland Kreta klinkt totaal anders dan de muziek uit de provincie Epirus. De Griekse stadsmuziek de rebetika (de Griekse blues) vormt een hoofdstuk apart.
Op een muzikale reis door Griekenland vertelt Michiel Koperdraat deze keer over de kenmerken van de verschillende volksmuziekstijlen, laat muziekfragmenten horen en geeft zelf allerlei voorbeelden op authentieke instrumenten en met zijn eigen stem. Elke streek, bijna elk eiland kent zijn eigen favoriete instrument, van fluiten en schalmeien tot snaarinstrumenten, zoals de lyra, de bouzouki of de laouto.

Michiel Koperdraat is zanger en multi-instrumentalist in de alom geprezen muziekgroep Ano Kato.


Kosten: € 9,-


Reserveren: telefonisch: 0487-531387 of per mail: brediusstichting@hetnet.nl

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info