Gelderse Grafheuvels

Let op: Dit evenement is geweest.
1 september 2017 - 29 oktober 2017

In het prachtige landschap van de Veluwe liggen zo’n zevenhonderd grafheuvels. Deze archeologische monumenten uit de prehistorie zijn nu nog zichtbaar. Hoewel de archeologische rijkdom van de Veluwe bij de meeste mensen niet zo bekend is, geldt het onder archeologen als een schatkamer op het gebied van grafheuvels. De vondsten die hier gedaan zijn, geven inzicht in het leven, de gebruiken en de rituelen van de prehistorische bewoners. Door een samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de Gemeente Epe is deze schatkamer in 2017 te bezichtigen op Kasteel Cannenburch. Inclusief een aantal particuliere vondsten die normaal niet zichtbaar zijn voor het publiek.

Deze schatkamer is nog te bezoeken t/m 31 oktober 2013. Uw laatste kans om het geheim van de Gelders Grafheuvels te ontdekken en daarom de laatste twee maanden ook te bezoeker met alleen een entreekaartje voor het Bouwhuis.

Tijd: Woensdag t/m zondag tussen 11.00 - 17.00 uur.

Entree: Inclusief bij entreekaart voor Kasteel Cannenburch.
Entree alleen Schatkamer: € 2,00 per persoon. 4 t/m 18 jaar gratis.

Donateurs GLK, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders op vertoon van pas gratis toegang.

Locatie: Bouwhuis van Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie: Kasteel Cannenburch is van april t/m oktober op wo t/m zo tussen 12.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via:
0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl .

Reserveren: is niet nodig.

Locatie

Kasteel Cannenburch

Meer info