Expositie Jenny Ymker

Let op: Dit evenement is geweest.
4 februari 2018 - 4 maart 2018

In kasteel Ammersoyen is van 4 februari t/m 4 maart een expositie te zien van het werk van Jenny Ymker. Deze Tilburgse kunstenares maakt foto’s die zij laat verweven tot gobelins (wandtapijten).

Van oorsprong waren gobelins bedoeld ter isolatie van de koude binnen muren van kastelen en paleizen. Maar al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Van oudsher worden er op gobelins verhalen afgebeeld. Ymker gebruikt de hedendaagse vorm van deze oude weeftechniek om verhalen van nu af te beelden. Een bijzondere situatie, plek of gebeurtenis kan voor haar de aanleiding zijn om een nieuw verhaal te gaan verbeelden. Verhalen in haar werk gaan over de mens die zich probeert staande te houden in een wereld die sterk aan het veranderen is. Opmerkelijk is dat de kunstenares zelf in al haar werken figureert.

Aanleiding voor de tentoonstelling is een boek over haar werk welke begin februari verschijnt. Het boek Jenny Ymker is te koop in de kasteelwinkel van Ammersoyen. Haar werk wordt vertegenwoordigd door Jan van Hoof Galerie in -s’Hertogenbosch.

Bezoekinformatie

De expositie is te bezichtiging tijdens een bezoek aan het kasteelmuseum op de volgende zondagen 4,18 en 25 februari en 4 maart tussen 11.00 en 17.00 uur. Reguliere entreeprijzen. Museumkaart of donateurspas van GLK is gratis entree.

Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden

Meer informatie: ammersoyen@glk.nl of www.janvanhoofgalerie.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info