Drie Koningenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
6 januari 2019

De boswachter neemt jullie mee voor een boeiende winterwandeling over landgoed De Dellen. Tijdens de wandeling vertelt hij over de ontwikkeling van het landgoed. Ook worden enkele historische plaatsen bezocht. Het laatste uur van de wandeling verblijven jullie samen op de Renderklippen, waar gekeken en geluisterd wordt naar midwinterhoornblazers. Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20 tot 1.50 meter lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen (6 januari). Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen, omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.Geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Routebeschrijving: vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wapenveld Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen = Nieuwe Zuidweg op. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.
Informatie: Fokko Andringa, tel. 06-51543444.
Betaling: via IDeal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveer hier uw kaartje

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

De Dellen en Ambtsbos

Meer info