De magie van het potlood

Let op: Dit evenement is geweest.
22 september 2018

De bijzondere verzameling schelpen die zij aantrof op de zolder van kasteel Rosendael waren aanleiding voor een nieuwe serie kunstwerken. In het kasteel heeft Aline Eras bijzondere ingrepen gedaan. Zo werd de tafel in de eetkamer getransformeerd tot een overvloedig maal met schelpen en zijn er op verschillende plekken indrukwekkende tekeningen van haar hand te zien.

Tijdens de workshop heb je de unieke kans om kennis te maken met de kunstenares en haar werk om vervolgens zelf haar werkwijze te ervaren. Aline Eras neemt je als workshopleider mee met een korte ontdekkingstocht door het kasteel. Geïnspireerd door wat er gezien is, start een zoektocht op papier met verschillende potloden. De waarneming is het uitgangspunt; durf jij dit los te laten en je eigen fantasie in te zetten?

 

Let op: DEZE WORKSHOP IS HELAAS VOLGEBOEKT!

 

Doelgroep: volwassenen vanaf 18 jaar
Aanvang: 13:30 (totale duur ca. 3 uur)
Programma:

13:30-14:00     Inloop met koffie/thee en koek 
14:00-14:30     Start kasteelrondleiding door Aline Eras 
14:30-16:30     Workshop

Voorafgaand of na de workshop is er de mogelijkheid zelfstandig het kasteelpark te bezoeken (tussen 11:00 en 17:00).

Prijs: €33,- (incl. koffie/thee met koek, materiaal en toegang tot het kasteel en park). Voor museumkaarthouders en donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen: €23,50.

Betaling: vooraf via iDEAL
Adres: Kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal
Informatie: Het werk van Aline Eras is onderdeel van Een zacht geruis. In alle 7 opengestelde kastelen van GLK is t/m 31 oktober hedendaagse kunst te zien, geïnspireerd op de locatie. Klik hier voor meer informatie over het project en het werk in kasteel Rosendael.  
Aantal beschikbare plaatsen: maximaal 8 personen

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info