De magie van de moestuin

Let op: Dit evenement is geweest.
11 juni 2020

Naast vaste kruiden, wordt de moestuin ieder jaar voorzien van allerlei oude vergeten groenten, bijzondere gewassen en eenjarige bloemen. Al deze planten worden druk bezocht door grote hoeveelheden verschillende insecten, waardoor er overal gezoem klinkt en er af en aan gevlogen wordt. De vrijwilligers zijn van eind maart tot november wekelijks in de tuin aan het werk om er voor te zorgen dat deze er gedurende al die maanden mooi en uitnodigend bij ligt.                                                                                                                                           

Fototentoonstelling over de moestuin in het Bouwhuis (12.00-17.00 uur). Wonderschoon in elk jaargetijde met de zomermaanden als hoogtepunt. Blij in maart met de prille tekenen van het komend seizoen en wat melancholiek als de herfst zijn intrede doet. Wij zijn vier fotografen, voortkomend uit de voorheen bestaande fotoclub Parallax, die nog regelmatig met elkaar op stap gaan. Ieder met eigen kijk op wat groeit en bloeit. Soms een tikje eigenzinnig, soms op details ingezoomd maar altijd bewust van de kracht en schoonheid van de natuur. Geïnspireerd door de prachtige ligging naast het kasteel zijn wij als fotografen regelmatig te vinden in de Warmoezenier, de moestuin van het kasteel. Fotografie: Ria van den Bosch, Yvonne Lievense, Enid van Soest en Dukkie Peterzon.                                                                                                                                                                                                            

Proeverij in de moestuin (14.00 - 16.00 uur). Een aantal vrijwilligers heeft van diverse oude vergeten groenten en van kruiden heerlijke soep en hapjes gemaakt, die zij u met plezier aanbieden. Van sommige smakelijke gerechtjes zal ook een recept aanwezig zijn, dat u mee kunt nemen om thuis zelf mee te experimenteren.

Rondleidingen in de moestuin (13.00 - 14.00 uur). Een enthousiaste vrijwilliger zal u rondleiden door de moestuin en u vertellen over de geschiedenis en wederopbouw van de moestuin. Over vergeten groenten, oude gebruiken van kruiden en over de soms bijzondere namen van planten. Voor de rondleiding, die start bij de ingang van de moestuin, dient u zich aan te melden bij de winkel in het Bouwhuis.                     

Adres: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020.

Informatie: Kasteel Cannenburch is van april t/m oktober op di t/m zo tussen 12.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl.

Reserveren: niet nodig.

 

Locatie

Kasteel Cannenburch

Meer info