Bosuilenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
15 december 2017

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5500 broedparen in ons land. Desondanks ziet u hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf. In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. De roep van de bosuil ook horen? Ga dan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Het gebied is normaliter niet toegankelijk na zonsondergang. Eenmaal per jaar maakt GLK een uitzondering, zodat u het gebied in het donker kunt beleven en de roep van uilen kunt horen. Dus benut deze unieke kans. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p.vertoon van geldige donateurspas. Stilte is noodzakelijk. Daarom kunnen kleine kinderen (< 12 jaar) en honden niet mee.
Opmerking: Hou rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een lampje mee. Tenslotte: het weer heeft invloed op de waarnemingen.
Startlocatie: parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. GPS DM (decimale graden): 51.966766, 5.786755.
Informatie: Dick Wijnveldt, tel. 06-42475520
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info