Bosuilenexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
19 januari 2018

De beheerder en boswachter hebben geïnspecteerd na de storm en zijn tot de conclusie gekomen dat deze wandeling door kan gaan.

Onze boswachters nemen u in het donker mee de natuur in en laten u ervaren wat de nacht te bieden heeft. De bosuil staat centraal. In deze tijd werken zij aan hun territoria. Daarom laten de mannen bosuil hun onnavolgbare roep horen: oehoeeee. En antwoordt het vrouwtje met een schril ‘kewICK’? Wanneer dat zo is dan is er kans op een broedpaar. Of we ze horen hangt natuurlijk wel van de omstandigheden af. Je weet het maar nooit. En horen we ze niet dan kijken we omhoog. Bij een onbewolkte hemel zien we wellicht de gordel van Orion? En alleen de jagers met goede ogen onder ons zien Alcor – een dubbelster in de Grote Beer. Ach, deze avond  laten we ons gewoon verrassen.  Reserveren is noodzakelijk. 

Tijd: start om 19.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 op vertoon van geldige donateurspas.
Stilte is noodzakelijk. Daarom kunnen kinderen < 12 jaar en honden niet mee.
Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan vanwege de drassige grond en neem een lampje mee.
Opmerking: mensen die minder goed ter been zijn raden wij deze excursie af vanwege natte paden en afgevallen hout.
Startlocatie: de zuidzijde van De Sysselt. Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg  tot vlak voor het spoor. U komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Let op: wanneer u een zandpad oprijdt bent u te ver doorgereden. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats.
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Dirk van de Plaat, tel. 06-28849331.
Betaling: Via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur. 

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Sysselt

Meer info