Bosuilenexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
18 januari 2017

Onze boswachters nemen u in het donker mee de natuur in en laten u ervaren wat de nacht te bieden heeft. De bosuil staat centraal. In deze tijd van het jaar werken zij aan hun territoria. De mannetjes bosuilen laten dan hun onnavolgbare roep horen: oehoeeee. De vrouwtjes antwoorden met een schril ‘kewICK’. Wanneer dat zo is, dan is er kans op een broedpaar. Of we ze horen hangt mede af van de weerscondities. Het blijft de natuur. Horen we de uilen niet, dan kijken we omhoog. Bij een onbewolkte hemel zien we wellicht de gordel van Orion. En alleen de jagers met goede ogen onder ons zien Alcor – een dubbelster in de Grote Beer. Deze avond laten we ons gewoon verrassen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 4,00 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: tijdens de excursie is stilte noodzakelijk. Kleine kinderen en honden kunnen daarom niet mee. Houdt qua kleding en schoeisel rekening met de weersomstandigheden; het kan koud, nat en zelfs glad zijn. En neem een lampje mee.
Startlocatie: de parkeerplaats aan de noord/westzijde van Landgoed Hoekelum, Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom (let op: parkeerplaats kasteel, niet de boerderij).
Informatie: Henk Huizing, tel. 06-51966359 of Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Landgoed Hoekelum

Meer info