Alles over bijen

Let op: Dit evenement is geweest.
3 juni 2018

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? En wat gebeurt er met de nectar en het stuifmeel? Wie nieuwsgierig is gaat met de boswachter naar de bijenstal op landgoed Staverden. De bijenstal hoort van oorsprong bij een zelfvoorzienend landgoed en draagt hierdoor bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Daarnaast zal de boswachter tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de tuin en de bewoners door de eeuwen heen. De bijzondere verhalen over de witte pauwen en de zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: de tocht voert over onverharde paden pas uw kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers-)omstandigheden.
Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Leo van der Graaff, tel. 06-42199910.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info