Vogels en historie

Let op: Dit evenement is geweest.
12 mei 2019

Ruïne, Waard en Molen horen bij elkaar. We gaan het zien. De Liendense Waard was ooit in het bezit van de kasteelbewoners. Na het herstel van een oude rivierloop is de Waard een eldorado voor vogels geworden. Een flinke snoeibeurt heeft er voor gezorgd dat de vele eenden en andere watervogels goed zichtbaar zijn. De vlechtheggen (Maasheggen) worden volwassen en zorgen voor een grote biodiversiteit in Waard. De Batenburgse molen staat er weer stoer bij. De geschiedenis van de molen wordt verteld. We eindigen onze wandeling in de Ruïne van Batenburg. Daar duiken we in de turbulente geschiedenis van de Heren van Batenburg. De imposante restanten van het kasteel helpen ons om de geschiedenis te laten herleven. Reserveren noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: neem een verrekijker mee.
Startlocatie: parkeerplaats aan de Molendijk langs de Maas net buiten de bebouwde kom aan de oostkant van Batenburg, bij de twee kunstwerken.
Informatie: Bert Idsingh, tel. 06-25073821 of Cor Custers, tel. 06-44380502.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locaties

Liendense Waard

Meer info

Batenburg

Meer info