Luilak wandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
8 juni 2019

Luilak is een eeuwen oude traditie op de zaterdag voor Pinksteren. (Niet te verwarren met dauwtrappen; dat is van ouds op Hemelvaartsdag). Jongelui stonden met Luilak heel vroeg op en maakten de uitslapers wakker met veel lawaai. Dat gaan we niet doen. Als we juist stil zijn zien we misschien zelfs nog edelherten. In ieder geval gaan we genieten van de natuur en de geluiden van het ontwakende bos. De wandeling gaat over lanen en bospaden, langs de beek en over velden. En als we thuis komen liggen de luilakken nog in bed… Reserveren noodzakelijk.

Tijd: start om 5.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: De tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers-)omstandigheden.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Yvonne Verhoef, tel. 06-18397080 of Jan Bos, tel. 06-20203110.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info