Expositie Mullié&Dallinga

Let op: Dit evenement is geweest.
8 juli 2020 - 6 september 2020

Het kunstenaarsduo laat nieuw werk zien; realistisch geschilderde “tuinen” van de hand van Ronald Mullié en collages van Carla Mullié-Dallinga. Kasteel Hernen vormt de perfecte historische entourage voor deze tentoonstelling.

Sinds 2017 werkt Mullié aan een serie realistisch geschilderde afbeeldingen van tuinen waar symmetrie, klassieke tuinelementen en vogels deel van uitmaken. In zijn werk voegt hij die elementen bij elkaar zodat een idylle ontstaat; de mooiste vogel bij het mooiste hek in de mooiste tuin. Een bedacht landschap waarin symmetrie en centraal-perspectief zorgen voor een haast contemplatieve rust.

Dallinga werkt als kunstenaar vanaf 2008 en legt zich vooral toe op decoratieve kunst. In het Guido Gezelle Museum in Brugge stempelde zij met aardappelstempels een fries als routing door het museum. In de boekuitgave "Biltstar", uitgekomen tgv deze tentoonstelling is een fraaie collectie stempelwerken van haar hand te zien. Recentelijk maakt ze collages en "behangt" ze met papieren servetten. Het behang voert ze uit in hun woonhuis in Woold. De collages stelt ze ten toon.

Mullié/Dallinga kwam eerder dit jaar voor het voetlicht in het programma BinnensteBuiten van KRO/NCRV (Servettenhuis in het Woold) en fotoreportages van hun woonhuis/atelier zullen dit jaar verschijnen in verschillende internationale woonmagazines, waaronder in Nederland Seasons, oktober 2020.

Data: van 8 juli t/m 8 september 

Tijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur tijdens de openingstijden van het kasteel

Entree: uitsluitend te bezoeken i.c.m. een geldig entree bewijs voor kasteel Hernen.Reserveren verplicht Reserveren/Entreetickets
kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: Studio Mullié/Dallinga.  Voor info:  www.mullie-dallinga.nl.

 

Mullié  (Middelburg 1958) is beeldend kunstenaar sinds 1982. Werk van hem was te zien in o.a. De Vleeshal Middelburg, Zeeuws Museum, Galerie van Rijsbergen Rotterdam, De Watertoren Vlissingen, Galerie van den Berge Goes, Guido Gezelle Museum Brugge (B) etc. Zijn werk bevindt zich in diverse overheids- en particuliere collecties en bestaat uit aquarellen, olieverf en beelden.

Dallinga  (Maasland 1964) is kunstenaar sinds 2008. Zij exposeerde met Mullié o.a. in het Guido Gezelle Museum te Brugge(B). Ze is gespecialiseerd in collages. Werk van haar is o.a. opgenomen in de Kunstcollectie Gemeente Vlissingen.

Onder de auteursnaam Mullié/Dallinga debuteerde het duo met de historische roman Ick Roelant, uitgeverij Maan, 2016 en werd bekroond met Beste Debuut Zeeuwse Boekenprijs 2016.

 

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info