De natuur in rust

Let op: Dit evenement is geweest.
24 november 2018

Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels beter zichtbaar zijn. En aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken. Tijdens deze excursie gaat u samen met de boswachter kijken en ontdekken hoe u aan de takken kunt zien welke boomsoort het is. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: 14.00 uur bij de ingang van het park, Duur ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: de zuidzijde van De Sysselt. Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. U komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. Let op: wanneer u een zandpad oprijdt bent u te ver doorgereden.
Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.
Betaling: via IDeal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Sysselt

Meer info