Kasteel Cannenburch

Locatie

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen

T (0578) 57 12 92
E cannenburch@glk.nl

Regio Veluwe - Gemeente Epe
Verworven 1951 - Oppervlakte 24 ha

Voorzieningen

Museum Opengesteld kasteel Winkel Bereikbaar met OV Trouwen/feesten Vergaderlocatie Fietsen Horecagelegenheid Wandelen Honden aangelijnd

Facebook

Openingstijden & entree

In de winter is kasteel Cannenburch alleen geopend op reservering of tijdens evenementen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Zie het kopje 'Evenementen' of het tabblad 'Groepen'. Op zaterdag 1 april opent het kasteel weer de deuren.


Lees verder »

Evenementen

Alle evenementen op deze locatie »

Onderhoud bomen Kersendijkje

Van 22 t/m 24 februari zal GLK onderhoud uitvoeren aan de lindebomen in het laantje dat langs kasteel Cannenburch loopt. De linden zijn erg oud en takelen af. Om het risico op takbreuk en omvallen zoveel als mogelijk te beperken, wordt dood hout verwijderd en worden de bomen gesnoeid. Snoeien is ook het beste om de bomen zo lang mogelijk te behouden. Tijdens het werk wordt het Kersendijkje afgezet en is er een omleiding.

Bezoek het kasteel

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst.


Lees verder »

Het park

Het kasteel staat in een betrekkelijk gave historische omgeving. De oude parkaanleg en molenbeken zijn nog in het landschap te zien.
Lees verder »

Spannende geschiedenis

Hier vindt u de video van de spannende geschiedenis van Kasteel Cannenburch.
Lees verder »

Geschiedenis

Cannenburch is het kasteel van de Gelderse veldheer Marten van Rossem. Het is het eerste kasteel van de stichting Geldersche Kasteelen dat voor het publiek werd geopend.
Lees verder »

kasteel in Ridders van Gelre

Planten en dieren

Het park heeft voornamelijk cultuurhistorisch belang. Maar er is ook veel natuur. Er komen bijzondere planten en dieren voor.
Lees verder »