Huis Verwolde

Openingstijden & entree

31 maart t/m 31 oktober geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Lees verder »

Bezoek huis en tuin

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Huis Verwolde is met een gids te bezoeken. Het onderhuis bekijkt u met een deelkaartje op eigen gelegenheid. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk; de rest van het landgoed is nog particulier bezit van de familie Van der Borch.


Lees verder »

Compleet dagje uit

De voormalige keuken van het huis is nu een theeschenkerij met een heerlijk terras aan het water waar u koffie of thee met lekkers kunt krijgen. In de kasteelwinkel kunt u terecht voor streekproducten en leuke kadootjes. De omgeving leent zich voor heerlijk wandelen en fietsen in de mooie Achterhoek.
Lees verder »

Een Zacht Geruis

 

Een Zacht Geruis is op 7 opengestelde kastelen te zien van 20 april t/m 31 oktober 2018.


Lees verder »

Planten en dieren

Op een mooi oud landgoed met een tuin, een parkbos en een bosgebied komen veel verschillende soorten planten en dieren voor. In het bos liggen vochtige terreinen met een unieke plantengroei.
Lees verder »

Vakantiewoning

In het Koetshuis aan de rand van het landgoed is een comfortabele 6persoons vakantiewoning gecreëerd. Vanuit de ruime tuin met terras kijken huurders uit over de landgoedtuin.
Lees verder »

Geschiedenis

Het buitengebied van Lochem heeft een rijke historie. Er werd heel lang kleinschalig geboerd. Het Kasteel Verwolde is de inzet geweest van middeleeuwse oorlogshandelingen en werd in 1510 na zware belegering door bisschop Frederik van Baden uit Deventer samen met Floris van Egmont en Jacob van Batenburg uit Anholt met de grond gelijk gemaakt.
Lees verder »

Beheer

Bij ons beheer van huis, tuin en park zijn de hoge cultuurhistorische waarden van het landgoed leidend. In Oranjewoud, het bosgebied van het landgoed, streven we naar een gemengd bos met inheemse soorten.


Lees verder »

Op stap met de knapzak

Ouderwets op stap met de boerenknapzak aan een tak! In het seizoen ontdekken kinderen vanaf 8 jaar met hun ouders, opa of oma de natuur van Verwolde. In de knapzak de speurtocht, vragenlijst, touw om de boom te meten, drankje en iets lekkers. De knapzak koopt u in de museumwinkel voor € 4,50. Bij grote groepen graag even bericht vooraf i.v.m. het gereedmaken van de knapzakken.

Luister mee

Sluit je ogen en laat je meevoeren in de geschiedenis van Huis Verwolde. (.mp3)