Richtlijnen voor een bezoek aan onze kasteelmusea

Lees onderstaande spelregels goed door voor je een ticket boekt en voordat je naar het kasteel vertrekt. Het bevat relevante informatie voor je kasteelbezoek.

Rein de Jong
 1. Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldig ticket, dat online gekocht kan worden, waarop de datum en de vaste starttijd vermeld staan. Na aankoop is wijzigen van datum, tijd of restitutie helaas niet mogelijk.
 2. Blijf thuis bij gezondheidsklachten zoals omschreven door het RIVM: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid. Je bent welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  Heb je coronaklachten en kom je toch naar het kasteel, dan word je de toegan geweigerd.
 3. Volg de hygiënemaatregelen zoals door RIVM omschreven:
  – houd 1,5 meter afstand
  – was je handen met zeep;
  – nies en hoest in je elleboog;
  – schud geen handen.
 4. Als je zeker wilt zijn van toegang tot het kasteel, dan adviseren we een ticket te reserveren. Je bent dan zeker van toegang en hebt voorrang op bezoekers die niet reserveren.
 5. Voor aankopen in de kasteelwinkel kan alleen met pin of contactloos betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk op onze kastelen.
 6. Groepsrondleidingen, groepsactiviteiten, groepsarrangementen, kinderfeestjes en locatieverhuur zijnweer mogelijk. Informeer bij het kasteel naar de mogelijkheden.
 7. Het maken van foto’s of video-opnamen is nog niet op alle kastelen weer toegestaan. Dit om opstoppingen in de eenrichtingsroute te voorkomen. Om het kasteel en in de kasteeltuin mag gefotografeerd worden.
 8. Volg altijd de aanwijzingen op van medewerkers en vrijwilligers van het museum. De kasteelmanager is de coronaverantwoordelijke. Bij afwezigheid van de manager is dit de kasteelmedewerker.
 9. Naast deze regels zijn altijd onze bezoekvoorwaarden van kracht.
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.