Restauratie Cannenburch Bed

In een slaapkamer van het Vaassense kasteel Cannenburch staat een 18de-eeuws bed, waarvan er nog maar weinig zijn. Het is kwetsbaar en om het te kunnen behouden moet het gerestaureerd worden. In april zijn verschillende restauratoren aan de omvangrijke klus begonnen.

Het restauratieproject

Een klein deel van het werk vindt op kasteel Cannenburch plaats, het meeste werk gebeurt extern. Specialistisch werk dat veel tijd en aandacht vraagt. Alle houten delen zijn naar restaurateur Maurice Steemers in Barchem gegaan. Textielrestauratoren Josien Verdegaal en Saskia Rijsdijk werken aan de lambrequins in hun eigen ateliers.
Onder professionele begeleiding werken vrijwilligers één keer per week op kasteel Cannenburch aan de gordijnen. Tijdens een bezoek aan het kasteel op donderdagochtend kunt u hen met veel geduld en toewijding aan het werk zien.

Kasteel Cannenburch

Het huidige kasteel Cannenburch in Vaassen (op de Veluwe) is gebouwd op de restanten van het middeleeuwse kasteel, dat door de legendarische Gelderse veldheer Marten van Rossem was gekocht. Het ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers.

Het kasteel is geregistreerd museum en ingericht met schilderijen, porselein, meubels en andere gebruiksvoorwerpen. Het midden van de 18de eeuw vormt de grootste bloeitijd van de Cannenburch.

Bezoek kasteel Cannenburch.