Heidewandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
22 augustus 2016

Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten met paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer, prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wilt u dit ook mee beleven? De boswachter neemt u graag mee over landgoed Klein Bylaer. Reserveren is niet nodig.
Klein Bylaer is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersingstelsel van sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het schone grondwater optreedt.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Opmerking: het is verstandig goede wandelschoenen te dragen. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee.
Startlocatie: de parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van het Geldersch Landschap & Kasteelen aan de rechterkant van de weg aan de Kallenbroeker weg 3771 TB Barneveld.
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Henk Huizing, tel. 06-51966359.

Locatie

Landgoed Klein Bylaer en Kallenbroek

Meer info »

Lees verder