Historische Ambachten-dag

Let op: Dit evenement is geweest.
26 juni 2016

Op zondag 26 juni zullen er een twintigtal historische ambachten in kasteel Hernen te zien zijn. Uniek is dat alle ambachtslieden, die aan Kasteel Hernen verbonden zijn, op deze ene dag aanwezig zijn.

In het kader van het project Hernen 1544, de rode draad in de publieksopenstelling, waarbij uitgelegd wordt wat er nodig is om een kasteel te bouwen, in te richten en er te leven in de 16e eeuw, hebben zich in het afgelopen jaar een groot aantal vrijwilligers aangemeld om hun historisch ambacht op verschillende data door het jaar aan te bezoeker te tonen.
Deze zondagmiddag willen we alle ambachtslieden vooral bij elkaar brengen om van elkaar te leren, maar ook om de bezoekers te laten kennismaken met deze vaklieden en wie weet te inspireren tot het uitoefenen van een van deze historische ambachten.

Een greep uit de ambachten die deze dag beoefend zullen worden: Touwslaan, borduren, smeden, bakstenenvormen, kaart-weven, houtbewerking, tuinieren, koken, boekbinden, mandenvlechten, kantklossen, palingroken en nog veel meer. Daarnaast zullen er speciale rondleidingen zijn met extra informatie over de historie en het project Hernen 1544.

Bij slecht weer zullen alle activiteiten binnen zijn.

Aanvang en Tijd: zondag 26 juni van 13.00-17.00 uur

Deelname: € 7,50 voor volwassenen en kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,50 (inclusief bezichtiging kasteel). Donateurs GLK(volw. en kind) € 3,50

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: tel. (0487) 53 19 76 of kasteelhernen@glk.nl.

Koop hier uw kaartje

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info »

Lees verder