De Poort weer Open!

Let op: Dit evenement is geweest.
27 maart 2016 - 28 maart 2016

Tijdens de paasdagen gaat de poort van Kasteel Hernen weer open voor het publiek en willen we in een "eierdop" laten zien wat er allemaal op het programma staat in 2016. Naast natuurlijk de rondgang met de “pratende” lamp zijn er allerlei ambachtsdemonstraties, kinderactiviteiten, exposities, speciale rondleidingen en nog veel meer.

De rondgang door het kasteel kan gemaakt worden met de “pratende” lantaren als gids, maar op diverse tijden zijn er ook gewone korte rondleidingen of kunt u met de boswachter rondom het kasteel op stap.

Het ambachtsgilde St Thomas uit Nijmegen zal er beide Paasdagen zijn. Het Gilde bestaande uit twee families, die zijn gespecialiseerd in meubels maken en daarnaast houden de dames zich bezig met borduren. Verder zijn er ook nog andere ambachten zoals stenenvormen, koken, tegel maken, touwslaan en bandweven te zien.

Er zullen met de Paasdagen ook twee speciale exposities zijn: Alleen met Pasen organiseert de Brediusstichting een expositie over russische volkskunst en de andere van het Erfgoed Studiehuis Wijchen over “vroege” kastelen zal te zien zijn t/m 20 april.

Alle activiteiten zijn leuk voor jong en oud en daarnaast zijn er voor de kinderen ook nog een aantal kleine activiteiten, zoals oudhollandse spelen.

Data: zondag 27 en maandag 28 maart(Pasen)

Tijd: 13.00- 17.00 uur

Deelname: Volwassenen € 7,50, Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,50 donateurs gratis

Adres: Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen

Koop hier uw kaartje

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »