Midwinterhoornwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
13 december 2015

Tientallen midwinterhoornblazers zijn te horen en te zien bij de midwinterhoornwandeling van de Huttepiepen in het grensgebied van Nederland en Duitsland bij Anholt en Megchelen in de Gelderse Achterhoek.Daarbij wordt ook Landgoed Landfort van Geldersch Landschap & Kasteelen aangedaan.

De internationale wandeling van zo’n dertien kilometer gaat door fraaie bossen naar het kleine kapelletje uit 1411 bij Huize Landfort. Daarna via de groene grensovergang nabij de Landfort naar de Hogestraat in Megchelen, waar in de prachtige schaapskooi de soep wordt geserveerd. Bouwers laten in de schaapskooi het bouwen van midwinterhoorns zien en zij geven een toelichting op bouwen en blazen. De tocht gaat via de groene grensovergang krupop naar het begin- en eindpunt van de route: de Anholter Schweiz. Alle leden van de midwinterhoorngroep uit Ulft en omgeving worden ingezet voor dit feest, waar honderden wandelaars worden verwacht.

Locatie, route, tijden en deelname
Het vertrekpunt van de wandeling is de parkeerplaats van het Biotopwildpark Anholter Schweiz, Pferderhorsterstrasse 1 in Anholt/Isselburg in Duitsland. Te bereiken vanaf de snelweg A18 afrit 4 Doetinchem-oost, Terborg, Dinxperlo via de N317 naar Gendringen; richting Anholt; ruim 5 kilometer over de grens is links het park de Anholter Schweiz.
De wandeling wordt individueel gelopen en de routebeschrijvingen met aangehechte consumptiebonnen zijn tussen 10.30 en 12.30 uur bij de entree van het dierenpark te koop. Bij de prijs van 6 euro is een bakje soep in de schaapskooi en een consumptie in de cateringtent inbegrepen.

Locatie

Landgoed Landfort

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »