Beeldhouwers + keramisten

Let op: Dit evenement is geweest.
4 oktober 2015 - 24 januari 2016

Museum Veluwezoom organiseert in drie zalen van het kasteel de tentoonstelling 'Beeldhouwers en keramisten, ruimtelijke kunst aan de Veluwezoom'. 

Het zijn niet alleen de kunstschilders die de Veluwezoom bevolkten en de natuur en het landschap op doek vastlegden. In de loop van de tijd hebben ook vele kunstenaars ruimtelijk werk vervaardigd in de vorm van beelden, bronsplastiek, aardewerk en in bewerkt zilver gevatte emailles. Op de tentoonstelling Ruimtelijke Kunst aan de Veluwezoom zijn van een aantal van hen de kunstzinnige producten te zien. Beeldhouwwerk en bronsplastiek van onder meer Marius van Beek, Jits Bakker, August Falise, Johan Karsch en Eka Thoden van Velzen. Keramiek van onder andere Jaap Dommisse, Jan van Stolk en edelsmeedwerk van Frans Zwollo jr. en Paul Zwollo.

Drie hedendaagse kunstenaars zijn op deze tentoonstelling vertegenwoordigd. Het Oosterbeekse kunstenaarsechtpaar Jan Teerink (bronsplastiek) en Henny Teerink-van der Woerd (miniatuurportretjes in de émail-peint techniek) en de keramiste Let de Kok uit Velp (winnares van onder andere de Preis der Neue Keramik Oldenburg Duitsland (2012) en de Keramiekprijs 2014 Noord Nederland).

Het ruimtelijke werk wordt omlijst door schilderijen en tekeningen uit de eigen collectie van Museum Veluwezoom en uit particuliere collecties. Vertegenwoordigd zijn onder andere Barend Ferwerda, Bernard Janssen, Gunhild Kristensen, Ben van Londen, Herman Romijn, Piet Schenkenberg van Mierop, Dirk van Veelen, Jan Wittenberg en Marjon de Wit.

Data: de tentoonstelling loopt vanaf 3 oktober 2015 t/m 24 januari 2016.
Tijd: di t/m zo 11.00-17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). 
Kosten: € 9,50, 4 t/m 12 jaar € 5,25. Donateurs gratis.
Informatie: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder