Middeleeuwse Markt

Let op: Dit evenement is geweest.
3 oktober 2015 - 4 oktober 2015

In het weekend van 3 en 4 oktober zal er rondom en in Kasteel Hernen een middeleeuwse markt plaats vinden. Ambachtslieden en andere middeleeuwse figuren nemen u mee in de sfeer van de late middeleeuwen. Beide dagen is de markt geopend van 12.00-17.00 uur.

Het afgelopen jaar hebben we op Kasteel Hernen geprobeerd naast de gewone openstelling, de bezoeker ambachten te laten zien en beleven die nodig waren bij de bouw en inrichting van het kasteel, zoals kloostermoppen-vormen, houtbewerking, weven, mandenvlechten, tegel-maken etc.
Omdat het ons een goed idee leek, als de boekbinder ook de kaartweefster zou leren kennen en de zwaardvechter de palingroker, besloten we hiervoor een weekend te organiseren. Een middeleeuwse markt was hiervan het logisch gevolg, de markt was immers in de middeleeuwen de plek waar ambachtslieden hun spullen konden ruilen of verkopen.

Speciaal voor de kinderen zullen er veel mogelijkheden zijn om zelf actief deel te nemen: maak je eigen vilten armbandje, schiet de pijl in de roos, help mee met het maken van een maliënkolder of bak een lekker wafeltje en nog veel meer.
Verder kan men door kasteel dwalen met als gids de “pratende” lamp en wie weet wie men daar nog meer ontmoet. Kom naar de middeleeuwen in het eerste weekend van oktober.

Datum: Zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015

Openingstijden: beide dagen van 12.00-17.00

Entree: Volwassenen € 7,50 Kinderen € 4,50 Donateurs GLK € 4,50


Meer informatie : tel. (0487) 53 19 76 of kasteelhernen@glk.nl

Adres: Dorpsstraat 40 , 6616AH Hernen.(vlakbij Nijmegen)

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info »

Lees verder