Paddenstoelenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
3 oktober 2015

Het is herfst. Dat betekent dat de bladeren kleuren en dat de bomen hun blad verliezen. Het is ook de tijd van vele paddenstoelen. Ze schieten letterlijk uit de grond, maar zijn vaak ook zo maar weer verdwenen. Waar vorig jaar prachtige exemplaren stonden, kan het zijn dat we er dit jaar niet één terugvinden. Deze excursie is voor beginnende liefhebbers die iets meer over paddenstoelen willen leren. De boswachter laat u kennis maken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Aan de orde komen o.a. de kleuren- en vormenrijkdom, functie, geneeskrachtige werking, eetbaarheid, giftigheid en de magie erom heen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: Start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van jaarkaart.
Startlocatie: De parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: Vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 51 96 63 59 of Joyce Penninkhof, tel. 06 -14 96 88 13

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=473

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info »

Lees verder