Jachthondenproeven

Let op: Dit evenement is geweest.
22 augustus 2015

Net als vorig jaar zijn er jachthondenproeven op het terrein rond kasteel Doorwerth. De organisatie van de proeven ligt in handen van de jachthondengroepen Zutphen, Groenlo en Terborg. Iedereen is welkom om de honden aan het werk te zien in deze prachtige omgeving.

Kleine puppies kunnen niet zomaar jachthond worden! Ze moeten een goed instinct hebben plus uithoudingsvermogen en intelligentie. Ze moeten geen koudwatervrees hebben, tegen het geluid van een schot kunnen en niet te veel janken…

Om een jonge hond klaar te stomen voor de jacht worden op veel plaatsen hondentrainingen georganiseerd door de KNJV en rashondenverenigingen. Deze trainingen worden afgesloten met examens in drie gradaties, waarbij de honden hun vaardigheden moeten laten zien: bijvoorbeeld aangelijnd en los volgen, apporteerwerk, zich op afstand laten dirigeren en een sleepspoor volgen.

De organisatie ligt in handen van de jachthondengroepen Zutphen, Groenlo en Terborg, onder leiding van coördinator en keurmeester Raymond Starink en met medewerking van Geldersch Landschap en Kasteelen.

Er worden zo’n 80 jachthonden met hun baas verwacht. Zij gaan op voor het C-, B- of A diploma. Het belooft een spannende dag te worden! Welke hond behaalt uiteindelijk het felbegeerde A-diploma met de beste cijfers?

Start: 08.00 uur. Tot 13.00 uur worden de C en B onderdelen uitgevoerd. Om 14.00 uur volgt de dirigeerproef en tot slot het sleepspoor. De proeven eindigen om 16.15 uur.
Locatie: rondom kasteel Doorwerth.

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder