Oogstfeest!

Let op: Dit evenement is geweest.
27 september 2015

Dit jaar organiseert kasteel Doorwerth het jaarlijkse oogstfeest op zondag 27 september. Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop bij de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem. Dit alles in een feestelijk sfeer met muziek, kindertheater en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin
Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen
Tijdens het oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product. Ook anderen, particulieren en bedrijven, zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, crèmes, sauzen, kazen, azijn, biologisch vlees, schapenproducten, viltproducten, tuinboeketten, zeepjes en zo meer. Ook de imkers van Doorwerth zullen natuurlijk niet ontbreken.

Theater, muziek en toevallige ontmoetingen
Tijdens de oogstmarkt zijn er optredens van Henk Boogaard met cabareteske liedjes, gedichten en korte verhalen over zaken des levens zoals: groente, fruit, dieren en kleine ongemakken.
Nachttheater’ brengt voor kinderen van 4 tot 100 jaar het stuk ‘Beter als dan jij’, dat gaat over vriendschap ’met iemand zoals jij’. De voorstellingen starten om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur.
Verder kun je die dag in en rond het kasteel ‘toevallige ontmoetingen’ hebben met de vroegere bewoners en is er een ridder die maliënkolders maakt.
Rondleidingen door de moestuin zijn er elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur.

Markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur.

De toegang voor de markt is € 2,00 per persoon. Bezoekers mogen tegen gereduceerd tarief het kasteel bezoeken.

Parkeren: € 2,00 per auto.

Informatie: (026) 3397406 of doorwerth@glk.nl

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder