Open Imkerijdag 2015

Let op: Dit evenement is geweest.
12 juli 2015

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op 12 juli organiseert kasteel Doorwerth samen met imkervereniging ‘’de Korenbloem’’ de Landelijke Open Imkerijdag 2015 bij de bijenstal van kasteel Doorwerth.

Van 11.00–17.00 uur zullen de imkers van de bijenstal bezoekers aan de bijenstal uitleg geven over hun werk, maar vooral over het werk van de bijen natuurlijk. Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken). Gebruik geen parfum of andere sterke geuren. De minimumleeftijd is zes jaar.

Bovendien zal Bart de Coo - een zeer enthousiaste imker, leraar Nederlands en redacteur van het blad Bijenhouden - in het kasteel vertellen over het houden van bijen, het nut van bijen en alles wat men zou willen weten van bijen! Zijn voordracht is leuk en begrijpelijk voor alle leeftijden. Na uitleg van het verhaal van Bart de Coo kunnen de bezoekers aan de lezing natuurlijk ook de bijenstal, en het kasteel, bezoeken.

De bijenstal is tussen 11.00-17.00 uur gratis te bezoeken.

Aanvang lezing: 13.30 uur
Kosten:

  • lezing in combinatie met bezoek aan de bijenstal € 3,00 pp, € 2,00 (6–12 jaar);
  • lezing in combinatie met bezoek aan kasteel € 10,00 pp, € 6,00 (6–12 jaar).

Informatie en reserveren: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl. Voor het bijwonen van de lezing is reserveren noodzakelijk.

Online reserveren

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »