Slotkoor a capella

Let op: Dit evenement is geweest.
6 september 2015

Op zondag 6 september geeft ‘Slotkoor’ een a capella concert in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth met zowel oude als moderne klassieke muziek.

‘Slotkoor’ is een geweldig zomerproject. Het zangersbestand waaruit het koor ieder jaar wordt samengesteld groeit gestaag. Slotkoor daagt zichzelf elk jaar uit met een divers programma uit het hele spectrum van de klassieke muziek. Door de kwaliteit van de zangers durft Slotkoor haar tanden te zetten in pittige composities. De concerten stralen het plezier uit waarmee ‘s zomers het programma wordt ingestudeerd.

Hoe ontstond Slotkoor?
De eerste plannen voor Slotkoor kregen vorm in 2008, toen dirigent Fokko Oldenhuis contact legde met tenor Jan Kobow, kasteelheer van het prachtige Schloss Seehaus in Markt Nordheim. Het eerste Slotkoorproject in 2009 betekende voor een dertigtal koorzangers een droom van een vakantieweek. Een week gevuld met pittig repeteren, ontspanning en heerlijk eten en drinken, afgesloten met een concert in de kapel van het slot en in Amsterdam. Het spreekt vanzelf dat hier een jaarlijkse traditie was geboren.

Eind juli 2015 heeft Slotkoor een week lang in een mooi jachtslot in Duitsland intensief gerepeteerd aan dit programma. Om in Nederland dat zelfde 'slot-gevoel' te kunnen ervaren, is Kasteel Doorwerth een geweldige locatie!

Programma
Dit jaar zal Slotkoor werken zingen van Sweelinck (Psalmen) en Ton de Leeuw (A cette heure du jour), Brahms (motetten) en Reger en nieuw werk van de Letse componist Vasks. Een afwisselend programma, dat van begin tot einde zal boeien!

Voor meer informatie over het programma en het thema verwijzen we graag naar onze website: www.slotkoor.nl

Tijd: 16.15-18:00 uur.
Kosten: € 14,00 per persoon. Voor studenten geldt een gereduceerd tarief € 10,00.
Kasteelbezoek: Op vertoon van het concertkaartje, kun u voor € 6,00 het kasteel bezichtigen, voor donateurs Geldersch Landschap en Kasteelen is het bezoek gratis.
Reserveren en informatie: via www.slotkoor.nl. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info »

Lees verder