Hertenbronstexcursies

Let op: Dit evenement is geweest.
12 september 2015 - 3 oktober 2015

In de bronsttijd verzamelen mannetjesherten een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter.

Op 13 avonden zijn er bronstexcursies op de Dellen. De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied om daar naar het burlen te luisteren. Tijdens de bronstexcursie op de Loenermark wordt dan gewandeld naar gunstige plekken op de heide. Met een beetje geluk krijgen we het bronstspektakel op beide locaties ook te zien. 

Alle hertenbronstexcursies zijn inmiddels volgeboekt. Wij leggen geen wachtlijst aan. Wel kunt u vlak voor een excursie nog even op http://www.reserveringenglk.nl kijken of er (een) plek(ken) zijn vrijgekomen.

Tijd: Start om 18.00 uur. Duur circa 3 uur, tot in de duisternis.
Deelname: € 12,50 p.p. donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis deelnemen met partner/gezin op vertoon van jaarkaart (maximaal 1 excursie per jaarkaarthouder).

Spelregels: het noodzakelijk dat we stil zitten en geen geluid maken, zodat de dieren zich niet bewust zijn van onze aanwezigheid. Honden en kleine kinderen mogen om die reden niet mee.

Locaties

Loenermark

Meer info »

Lees verder

De Dellen en Ambtsbos

Meer info »

Lees verder