Heidewandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
27 augustus 2015

Vanaf half augustus bloeit de heide op de Veluwe volop. Grote vlakten paarse tinten geven het landschap kleur. En vooral bij windstil weer, prikkelen de geur van de bloemen en het zoemen van de bijen de zintuigen nog eens extra. Wilt u dit ook mee beleven? De boswachter neemt u graag mee over landgoed Klein Bylaer.

Klein Bylaer is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersingsstelsel van sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het grondwater optreedt. Reserveren is niet nodig.

Tijd: Start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Opmerking: Een lange broek en lange mouwen zijn aan te bevelen, idem goede wandelschoenen. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee.
Startlocatie: De parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van het Geldersch Landschap & Kasteelen aan de rechterkant van de weg aan de Kallenbroekerweg, 3771 TB Barneveld.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 - 51966359 of Frank de Smit, tel. 06 - 48477725.

Locatie

Landgoed Klein Bylaer en Kallenbroek

Meer info »

Lees verder