Nachtzwaluwexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
6 juni 2015

De nachtzwaluw is een onbegrepen vogel die een verborgen leven leidt. Overdag ligt hij stil op de grond en vertrouwt hij op zijn verenkleed met schutkleuren. Als het donker wordt gaat hij op zoek naar insecten. Hij brengt dan een lang aanhoudend trillend geluid ten gehore, dat erg mysterieus aandoet. Door zijn verborgen levenswijze bestaan rond deze vogel diverse mythen en vele vogelaars hebben hem nog nooit gezien.

Op zaterdag 6 juni neemt de boswachter u mee naar het Wekeromse Zand. Met een beetje geluk is de nachtzwaluw dan te horen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: Start 20.30 uur. Duur: ca. 2 uur, tot in de duisternis
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van uw jaarkaart.
Opmerking: Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Neem een verrekijker mee en een kleedje om op te zitten. Honden en kleine kinderen kunnen niet mee.
Startlocatie: op de parkeerplaats aan de Hoeverweg (= zijweg Wekeromseweg tussen Wekerom en Ede), bij de vuilnisbelt.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 51 96 63 59

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=401

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »