IJzer op de Veluwe

Let op: Dit evenement is geweest.
30 juli 2015

De Veluwe was vanaf ca. 1000 jaar voor Christus tot laat in middeleeuwen het industriegebied van de ijzerproductie. Ook op de Loenermark werd ijzer gewonnen. Als u nu rustig door dit gebied wandelt en van de weidse uitzichten geniet, is het bijna onvoorstelbaar dat hier vroeger ovens rookten. Op donderdag 30 juli gaat de boswachter met u op zoek naar sporen van de ijzerwinning op en rond de Loenermark. Veel is er nu niet meer terug te vinden maar de boswachter zal toch proberen om aan de hand van verhalen het verleden tot leven te wekken. Hij vertelt o.a. over oerbanken en klapperstenen en het proces om ijzer te winnen. En natuurlijk kunt u met uw vragen ook bij hem terecht. Reserveren is niet nodig.

Tijd: Start om 11.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van uw jaarkaart.
Opmerking: Neem zelf lunch mee voor onderweg.
Startlocatie: Parkeerplaats bij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld.).
Routebeschrijving: A50 Arnhem – Apeldoorn, afslag Loenen. In Loenen direct na café-restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op en blijven volgen. Deze weg ca. 3 km afrijden.
Informatie: Herman Heskamp, 06-16862394 of Chris Holtslag 0313 653113.

Locatie

Loenermark

Meer info »

Lees verder