Opening Kloosterpad

Let op: Dit evenement is geweest.
16 mei 2015

Op zaterdag 16 mei openen Stichting Molenbezit Heerde en Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) het Kloosterpad, een nieuwe wandelroute van 3,5 km door het Kloosterbos in Wapenveld. Het verbindt twee bijzondere cultuurhistorische parels: bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed en het Kloosterbos. De één is rijk aan verhalen, de ander bezit unieke natuurwaarden.

De naam Kloosterpad verwijst naar het fraterhuis St. Hieronymus, in de volksmond Klooster Hulsbergen genoemd. De route voert langs de plek waar dit klooster vermoedelijk heeft gestaan. Daarnaast gaat de wandeling door bos, langs uiterwaarden en het Apeldoorns kanaal.

Activiteiten
Iedereen is tussen 12.00 en 15.00 uur welkom bij de opening van het Kloosterpad. Er zijn allerlei feestelijke activiteiten. In bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed is een expositie over het fraterhuis te zien evenals een doorlopende presentatie over de historie van het klooster Hulsbergen. In de molenboerderij kan het Monnikenspel gespeeld worden. En uiteraard kan het Kloosterpad gelopen worden. Op de vermoedelijke locatie van het fraterhuis geven de fraters Han en Bernard tekst en uitleg over het leven in de Middeleeuwen en de historie van het klooster.

Deelname aan deze middag kost € 2,50 p.p. Dit bedrag is inclusief een bol brood en soep. Het brood is gebakken met meel, gemalen door molen de Vlijt. Het moet dan ook op middeleeuwse wijze gegeten worden. Er wordt een kapje van de bol afgesneden, de hongerige wandelaar moet de bol dan uithollen en krijgt daarin een soep volgens middeleeuws recept. Reserveren is niet nodig. Adres: Bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed, Groteweg 54, 8191 JX Wapenveld.

Locatie

Klooster Hulsbergen

Meer info »

Lees verder