Wat draagt een ridder ??

Let op: Dit evenement is geweest.
29 april 2015

Op kasteel Hernen is het sinds kort mogelijk met een ”pratende” lamp als gids door het kasteel te lopen. Daarbij wordt de bezoeker meegenomen naar het jaar 1544, het jaar dat Reyner van Wijhe met zijn echtgenote Margreta intrek namen in het kasteel.

Niet alleen is er te zien wat er zoal nodig was om hun “Huijs” te verbouwen en in te richten, maar ook waar hield men zich mee bezig, hoe en wat werd er gegeten, wat was er voor wapentuig. Kortom, hoe leefde men in 1544.

Graag nodigen we de bezoekers uit om ook actief een reis terug in de tijd te maken en daarom organiseren wij verschillende kleine workshops waaraan men kan deelnemen.

Op woensdag 27 april a.s. vindt daarom de eerste workshop plaats voor kinderen “Wat draagt een ridder en help een stukje maken”. Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom om van alles te leren over middeleeuwse gevechtskleding en zelf een stukje te maken van een maliënkolder. Een maliënkolder is een vest gemaakt van kleine metalen ringetjes.

Na afloop van de workshop mag je nog met de “pratende” lamp door het kasteel dwalen.

Datum: Woensdag 29 april
Tijd: 14.00 uur + 15.30 uur
Deelname: € 5,50 kinderen vanaf 9 jaar. (incl entree kasteel)

Kasteel Hernen is op woensdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00-17.00 uur. 

Entree Volwassenen € 7,50 Entree kinderen € 4,50

Online reserveren

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »