Open middag eendenkooi

Let op: Dit evenement is geweest.
31 mei 2015

Geldersch Landschap & Kasteelen opent op zondag 31 mei de eendenkooi Batenburg. Om 12.30 en 15.00 uur verzorgt de boswachter een excursie. Hij neemt u mee rond de kooiplas en vertelt over de werking van de eendenkooi, de eendenvangst en het werk van de kooiker. Ook wordt een demonstratie gegeven met de kooikerhond. Reserveren is niet nodig.

Eendenkooi
Veel eendenkooien hebben slechts één vangpijp gebruiksklaar. De eendenkooi in Batenburg is echter volledig bedrijfsklaar en in originele staat. Het ‘kooibedrijf’ was vroeger een belangrijke bron van inkomsten voor de eigenaar van de kooi. Er werd vaak een kooiker ‘op gezet’ die door hard te werken een ‘magere boterham’ verdiende. Het onderhoud van de kooi was tijdrovend werk. Het ging om de vangst van de watervogels. Met de verkoop van wat griendhout, hazelnoten, enz. kon nog wat worden bijverdiend.

Tijden excursies: 12.30 en 15.00 uur. Start vanaf het kooihuisje.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig.
Informatie: Hans Hengeveld, tel: 06 - 53 184 637.
Bereikbaarheid: Via A50 Arnhem-’s Hertogenbosch. Op knooppunt Bankhoef (A326) richting Nijmegen, afslag Bergharen, onderaan afslag rechts richting Bergharen. Op rotonde rechtsaf, in Hernen op T-splitsing linksaf (= De Dreef); einde weg rechtsaf (= Neerveld), einde weg linksaf (= Schaarsestraat). Deze gaat over in de Bergharensestraat. De eendenkooi is aan de rechterkant. Parkeren langs de Bergharensestraat.

 

Locatie

Batenburg

Meer info »

Lees verder