Plantenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
13 juni 2015

Het landschap rond Klein Bylaer kreeg in de laatste ijstijd zijn huidige vorm. Stuivend zand bleef liggen op de kwelkoppen met opwellend water. Zo groeide het gebied uit tot een verhoging in de Gelderse vallei met veel aantrekkelijke vegetatietypen. Het gebied werd waarschijnlijk pas vanaf het eind van de middeleeuwen ontgonnen. Toen het water eenmaal onder controle was werd bebouwing mogelijk. De eerste gedetailleerde kaart van het gebied is van ongeveer 1800. De plek van de bebouwing en het patroon van beken en sloten is vrijwel onveranderd gebleven. Delen van het terrein bestaan uit natte heide met een kenmerkende flora en fauna. Er zijn echter ook nog oude vloeiweiden die kalkrijk zijn. Daar heeft zich een specifieke flora ontwikkeld. Kortom: het is een prachtplek om over mooie paden en een houten plankier te dwalen en te ontdekken wat de dag ons biedt. De boswachter neemt u mee. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 8 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Opmerking: zorg voor stevige schoenen en neem een verrekijker mee.
Startlocatie: De parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van Geldersch Landschap & Kasteelen, aan de rechterkant van de Kallenbroekerweg in Barneveld.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 - 51966359 of Keesjan Kleef, tel. 06 - 52519146

Locatie

Landgoed Klein Bylaer en Kallenbroek

Meer info »

Lees verder